Project Description

Exportclubs Drenthe, Friesland en Groningen.

Op maandag 9 februari 2015 organiseerden de drie noordelijke exportclubs voor hun leden een gezamenlijke bijeenkomst om elkaar beter te leren kennen. In de Euroborg in Groningen waren 150 leden van de drie exportclubs aanwezig om elkaar te ontmoeten en te laten zien wie ze zijn en wat ze doen. De Exportclub Drenthe, de Friese Export Club en de Exportclub Groningen bieden met het PIONN een gezamenlijk platform waar circa 450 im- en exporteurs elkaar regelmatig ontmoeten en kennis uitwisselen.

Renate Groenewold

Met inzet en doorzettingsvermogen kun je veel bereiken in het schaatsen. Maar met samenwerking en kennisuitwisseling kun je beduidend meer resultaat boeken dan wanneer je als individu de concurrentie moet aangaan. Renate Groenewold weet daar alles van. In 2004 bekroonde ze haar carrière met een wereldtitel allround. In haar boeiende presentatie ging zij in op het omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en succesvol samenwerken. Ook Export is Topsport.

Minibeurs/tableshow

Na de presentatie hebben bedrijven uit de handel en industrie zich aan de leden gepresenteerd op een minibeurs/tableshow. Mei Klaas heeft met korte vraaggesprekjes de bedrijven nader geïntroduceerd. De bijeenkomst werd afgesloten met een buffet.

Mei Klaas

Aan Mei Klaas was voor het vierde jaar op rij gevraagd de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Platform Internationalisering Noord Nederland als dagvoorzitter te leiden. Hij heeft gezorgd voor een goed en tijdig verloop van het programma, w.o. het introduceren van gastspreekster Renate Groenewold en het begeleiden van de minibeurs/tableshow.