Project Description

Jazzfestival

Mei Klaas heeft op zaterdag 30 augustus 2014 “City Jazz Leeuwarden 2014” gepresenteerd. Het festival begon ’s middags om 14.00 uur  met een optreden van de Big Band Friesland en werd afgesloten met een fantastisch optreden van Karsu. Zij liet de vele bezoekers, met een mix van klassiek, Turkse volksmuziek en soul, genieten van heerlijke jazzklanken op het Gouverneursplein, het mooiste plein van Leeuwarden. Daarna speelden nog diverse bands in verschillende horecagelegenheden verspreid over de Leeuwarder Binnenstad. Verder speelde de Big Mill Band ’s middags op de Nieuwestad voor het pand van Boekhandel Van der Velde.

Programma

Dit jaar is veel aandacht besteed aan jong jazztalent. Op het Stormpodium werd gestreden om de Top Talent Award voor Jong Talent City Jazz, die gewonnen werd door Triplecate, een formatie van Jorrit Westerhof, Willem Romers en Jan Ruerd Oosterhaven.  Op www.cityjazzleeuwarden.nl. leest u een kort verslag van City Jazz Leeuwarden 2014.

Presentatie

Na het succes in 2012 mocht Mei Klaas ook “City Jazz Leeuwarden 2014” presenteren. De organisatie van City Jazz kijkt terug op een geslaagde editie. City Jazz is back.